четвер, 8 червня 2023 р.

Голубці (бабусині)

     Ставлю велечезну каструлю у яку поміщається ціла не перерізана капустина з водою, не повну, на плиту. З капустини вирізаю качан. Чекаю доки закипить вода.

    Відварюю рис. Ставлю у каструльці на плиту. Посолина, додала олійки і все. Не дуже сухий, краще в'язкий. Чекаю доки вихолоне. 

    Роблю зажарочку. Чищу і нарізаю цибульку. Чищу і натераю морковку. Обжарюю на сковорідці на олійці. Чекаю доки вихолоне. 

    Змішую рис, фарш ( свинно-гав'яжий ), яєчко, зажарочку. Добре це все перемішую, додаю солі і перцю. Це начинка.

    Вкидаю у киплячу воду капустино. Обережно, бо легко обпектися. Витягую по листочку, так, як обварюються. Обрізаю тверде по серидинці, до рівного листочка. Доки капустина не розбереться. 

    В серединку кладу ложечку начинки. змотую трубочкою, краєчки підгортаю всерединку. Так роблю на всю капусту і начинку. 

    Беру сковородочку, наливаю на неї олійки. Чекаю, доки нагріється. Викладаю голубці і обжарюю з чотирьох сторін. І знімаємо. Так робимо з усіма. 

    Беремо каструльку на дно викладаємо капусточку, що залишилась, або розрізану картошинку. На неї викладаємо голубці. Ставлю кип'ятити чайник.

 Робемо підливку. Почищену цибульку нарізаємо, натираємо почищену морковку змішуємо. Беремо сковородочку, величеньку, не таку, як тільки для зажарки, а для підливки. Обжарюємо цибульку з морковкою, тоді додаємо три столові ложечки муки, потім, дві ложечки майонезу. Розмішую, обжарюю. Додаю туди  чашечоку томатного соку, та водичкички. Чекаю доки закипить. Додаю перрю та солі багатенько. Перемішую, виливаю до голубців.  Проварюються близько пів години. Готово.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Соковитий хліб з м'ясом

Взяти три кусочка черствого хлібу та замочити його у волі. Парізати дрібно три цибулини. Дві з них обжарити та змішати з кілограмом наріза...