вівторок, 20 червня 2023 р.

Затірка

     Потрібно взяти пачку пшона. Висипати у велику миску. Окремо розбити десяток яєць і збовтати їх. Взяти муку. Помішувати рукою пшоно та додавати трішечки яєчків. Перемішувати. Додавати трішки муки. Перемішувати. Повторювати ці дії. Навіть, не перемішувати, а качати. Готується приблизно дві години. Можливо, довше, для тих, хто не звик. 

    Варимо курячий бульйончик. А в ньому затірку. В каструльку вкидаю окорочок. Та в киплячу воду додаю затірку. Затірки має бути у чотири рази менше, ніж води, якщо у хаті варити; затірки у п'ять разів менше ніж води, якщо надворі. Посолити. Вариться, приблизно, годину. Потім додати, ще й масла. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Соковитий хліб з м'ясом

Взяти три кусочка черствого хлібу та замочити його у волі. Парізати дрібно три цибулини. Дві з них обжарити та змішати з кілограмом наріза...